ofszet nyomtatas - Gravéda nyomda


Mit nyomtatunk ofszet nyomdai technológiával?

Az ofszet technológiával akár egyedi formájú időszakos és reklám kiadványok, magazinok, prospektusok, szórólapok, mappák, levélpapírok, jegyzettömbök, plakátok, könyvek, displayek, attrapok, névjegykártyák, dossziék, újságok, borítékok, képeslapok, naptárak, meghívók, belépőjegyek, kuponok, matricák, öntapadós címkék, csomagolóanyagok, stb. nyomtathatók.

Az ofszet nyomtatás az ezres példányszámtól a százezres nagyságrendig a leggyakrabban használt nyomdai eljárás, mellyel a vékony papíroktól a kartonokig lehet négy szín color vagy direkt színes nyomatot előállítani.

A felhasználható papírok fajtája lehet például ofszet, műnyomó, kreatív papír vagy karton, de bizonyos műanyag alapanyagok nyomtatása is lehetséges.

ofszet nyomtatas - Gravéda nyomda

Az ofszet nyomdai technológiákről bővebben

A mai ofszet nyomtatás a nyomdai nyomtatás egyik legelterjedtebb technológiája. Nyomóformája egy 0,1 - 0,5 mm vastag alumíniumlemez, mely igen kemény és kopásálló. Ez annak az oxidrétegnek köszönhető, amit a lemez felszínére alakítanak ki. Az oxidréteg nagyon kis méretű cellákká áll össze, közepükön egy póruscsatornával. Majd erre fényérzékeny réteget visznek fel. Ez az anyag képezi később a zsírszerető (oleofil) nyomóelemeket, melyeket formakészítés során erős UV-fénnyel, újabban lézerrel alakítanak ki, a felesleges réteganyagot pedig lemossák. A forma egy gumiréteggel bevont közvetítő hengerrel érintkezik, majd erről kerül a festék a papírra. Ezért nevezzük sík, vagy közvetett nyomtatásnak. Ebből a formából a négy nyomdai alapszínnek (C, M, Y, K) megfelelően kell négy alumínium ofszet lemezt készíteni, melynek előállítási költség nagyobb darabszámnál térül meg és válik gazdaságossá a nyomtatás.

Mikor jó választás tehát az ofszet nyomda?

  • Amennyiben nagyobb példányszámú nyomtatásra van igény.
  • Egyedi forma esetén.
  • Direkt színek nyomtatása esetén.

 

Kérjen ajánlatot!

GRAVÉDA Nyomda Kft.

Székhely: 2151 Fót, Tóth Árpád u. 83.
Tel.: +36 (1) 249 2748
E-mail: info@gravedanyomda.hu
Weboldal: www.gravédanyomda.hu

KÖZÖSSÉG

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+