Digitális nyomtatás - Gravéda Nyomda

Mit nyomtatunk digitális nyomdai technológiával?

Óriás méretben poszter- vagy plakátnyomtatást vállalunk. Nagyformátumú digitális nyomtatásnál nyomtatunk még molinokat, zászlókat, táblákat, matricákat, fóliákat, autó és épület dekorációt is. Az úgynevezett nyomathordozók többféle anyagból készülhetnek, lehetnek például papírból, zászlóselyemből, öntapadó fóliából, PVC hálóból, PVC ponyvából, vagy akár textilből is.

Kis példányszámban digitális technológiával nyomtatunk magazinokat, kiadványokat, prospektusokat, szórólapokat, mappákat, levélpapírokat, jegyzettömböket, plakátokat, könyveket, displayeket, attrapokat, névjegyeket, kiskártyákat is.

Nyomtatunk ezeken kívül digitálisan ajándéktárgyakra is, melyek technológiája is egy másfajta digitális nyomtatási eljárás eredménye.


A digitális nyomdai technológiákról bővebben

Digitális nyomtatás - Gravéda Nyomda

Tehát, különböző elveken működő, sokféle digitális nyomdagép létezik. A hagyományosra épülő digitális nyomtatási technológiák nyomóformákkal működnek az ofszet nyomtatás elvén.

Léteznek egyszer írható nyomóformával nyomtató berendezések (száraz ofszet nyomtatás, szitanyomtatás és tamponnyomtatás) és az újraírható formával nyomtató berendezések (nedvesítésen alapuló ofszet nyomtatás, mélynyomtatás).

A számítógéppel vezérelt, nyomóforma nélküli digitális nyomtatásnak is további három típusa létezik.

Az elektrofotográfiai és az elveikben hasonló technológiák nyomdai gépei egy ún. képhengerrel, annak felületének polarizálásával, majd folyékony vagy szilárd (por alapú) tonerrel előhívott képpel dolgoznak.

Ezek a technológiák nem tekinthetők azonban tisztán digitális megoldásoknak, mert a kép előhívása analóg módon a képhenger felületének, vagy egy kísérő fólia és az alkalmazott toner érintkeztetésével történik. A nyomathordozón a nyomóelemek rögzítése hővel, illetve hővel és nyomóerővel, vagy nyomóerővel, hő közlés nélkül történhet.


Kültérre és beltérre egyaránt használható a digitális nyomtatás

Digitális nyomtatás - Gravéda Nyomda

A nyomatok felhasználási területe alapvetően fontos szempont a gyártástechnológia oldaláról, mivel az igényeknek megfelelően a tekercses digitális nyomtatók kültéri és beltéri festékekkel egyaránt nagyon szép nyomatokat készíthetnek. A kültérre kerülő nyomatoknak természetesen mind a rendkívül erős UV sugárzásnak, mind pedig az időjárás változásainak ellen kell tudni állniuk, ennek a célnak az eléréséhez a gyártónak pontosan ismernie kell azt, hogy milyen festékek és alapanyagok tudják ezt a követelményt maradéktalanul biztosítani.


Gyors és gazdaságos

Digitális nyomtatás esetén a nyomtatási folyamatból kimaradnak az ofszet nyomtatásra jellemző munkafázisok. Nem kell számolni filmkészítési költséggel, nem kell nyomdai nyomólemezt vagy szitát készíteni, ezért kisebb példányszámnál lényegesen gyorsabban és alacsonyabb áron valósítható meg a nyomdai kivitelezés.


Mikor jó választás tehát a digitális nyomda?


• Személyre szóló (megszemélyesített = perszonalizált) nyomdai termékek esetén.
• Reklámtárgyak emblémázására.
• Kültéri és beltéri nyomatok elkészítésére.
• Alacsony példányszámú nyomtatott termék (prospektus, szórólap, stb.) esetén.
• Rövid határidő áll rendelkezésre a nyomtatáshoz.

 

Kérjen ajánlatot!

GRAVÉDA Nyomda Kft.

Székhely: 2151 Fót, Tóth Árpád u. 83.
Tel.: +36 (1) 249 2748
E-mail: info@gravedanyomda.hu
Weboldal: www.gravédanyomda.hu

KÖZÖSSÉG

FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+